Els dinars i sopars que s’organitzen al voltant del Nadal i de l’any nou solen ser abundants i amb gran quantitat d’energia; en un sol sopar podem arribar a menjar 2500kcal quan la recomanació mitjana per a la población és de 2000kcal. Que venen dels aliments rics en sucres afegits i grexos saturats com en els dolços, les carns, les salses i també de les begudes alcoholiques Açó pot portar a un aument de pes en pocs dies. Algunes recomanacions per a evitar aquest aument de pes són:
- Menjar lentament i mastegar bé els aliments
- No arribar a l’hora de sopar o de dinar en dejú; així tindràs menys fam i podràs moderar el que menjes
- Moderar les quantitats de menjar
- Controlar el consum de dolços, sobretot els díes que no són festius.
- No menjar les sobres el día següent, es millor congerlar-les
- No fer un día de dejú després de un gran menjar, és preferible, menjar alguna cosa lleugera, ja que el dejú disminuix el consum d’energía del cos i per tant s’acumula més l’energia dels aliments
- Aumentar l’activitat física, aprofitar els díes festius per a caminar, correr, fer bicicleta…
- Menjar com a postre fruites naturals, com la pinya que a més facilita la digestió
- Controla el consum d’alcohol i de refrescos, aporten molta energía; l’aigua, la cervessa sense alcohol o el vi són més saludables
- Elimina els greixos insaturats, cuina amb oli d’oliva i no amb mantequilla o margarina
- Consumix fibra, que ajuda a eliminar l’excés de greix i colesterol consumit
- Modera el consum de salses
Las comidas y cenas que se organizan alrededor de la Navidad y del año nuevo suelen ser abundantes y con gran cantidad de energía; en una sola cena podemos llegar a comer 2500kcal cuando la recomendación mediana para la población es de 2000kcal. Este exceso calórico puede venir de los alimentos ricos en azúcares añadidos y grasas saturadas como en los dulces, las carnes, las salsas y también de las bebidas alcoholicas, Esto puede traer a un aumento de peso en pocos días. Algunas recomendaciones para evitar este aumento de peso son:
- Comer lentamente y masticar bien los alimentos
- No llegar a la hora de cenar o de comer en ayunas; así tendrás menos hambre y podrás moderar lo que comes
- Moderar las cantidades de comer
- Controlar el consumo de dulces, sobre todo los días que no son festivos.
- No comer las sobras el día siguiente, es mejor congelarla
- No hacer un día de ayuno después de una gran comida, es preferible, comer algo ligero, puesto que el ayuno disminuye el consumo de energía del cuerpo y por lo tanto se acumula más la energía de los alimentos
- Aumentar la actividad física, aprovechar los díes festivos para andar, correr, hacer bicicleta…
- Comer como postre escapes naturales, como la piña que además facilita la digestión
- Controla el consumo de alcohol y de refrescos, aportan mucha energía; el agua, la cerveza sin alcohol o el vino son más saludables
- Elimina las grasas insaturadas, cocina con aceite de oliva y no con mantequilla o margarina
- Consume fibra, que ayuda a eliminar el exceso de grasa y colesterol consumido
- Modera el consumo de salsas